Планета ТВ

Планета ТВ логоПланета ТВ Online

Планета ТВ – е български музикален канал, който стартира на 13.11.2001 година и се излъчва чрез сателит Thor 3. Каналът по късно продължава да се разпространява чрез сателитите Eutelsat W2W и Hellas Sat 2, и в Америка чрез AMC 4, Optus B3. Програмната схема на телевизията е част от българските цифрови оператори Тотал ТВ и Булсатком. Собственост е на „Пайнер Медия“. В канала се излъчват предимно музикалните продукциите на компанията „Пайнер Медия“. Музикалните стилове, които се излъчват предимно са фолклор, поп, съвременна балканска музика. Планета ТВ първоначално се разпространява само в част от Европа. Няколко години след старта телевизията вече се излъчва сателит почти в целия свят.
Първият клип, който се излъчва по канала е клипът на Камелия – „Къде си ти“. Официалният старт на музикалния канал е на 4 декември 2001 година с мега концерт в зала 1 на НДК. Това се превръща в традиция и всяка година рождената дата на телевизията се празнува с все по-големи и мащабни концерти. През летните месеци на 2004 г. медията започва първата по рода си в България турне – „Планета Прима“. По стадионите се събират по 100-200 хиляди души. Това се превръща в традиция и турнето се повтаря през всяко лято.
През месец май 2007 г. стартира новият канал на „Пайнер Медия“ – Планета Фолк. Каналът е специализиран за българската народна музика. Логото му е „Поздрав от България“. Чрез сателит се излъчва на територията на цяла Европа. Въпреки стартирането на на новия канал Планета Фолк, Планета ТВ не спира да излъчва българска народна музика.

Гледай Планета ТВ на живо.Comments are closed.