Diema

Diema

Diema е ТВ канал, който е собственост на Нова телевизия. Предпочита се основно от мъжката аудитория. Diema излъчва различни документални продукции, сериали както и спортни събития заедно с Нова Спорт. Телевизията излъчва мачовете от Английската висша лига, футболните срещи на националния отбор на Англия и т.н. Преди две години на 12.09.2011г. телевизията променя логото и визията си.
Diema Vision е основан преди четиринадесет години на 15.05.1999 г. Първият канал на компанията е „Диема+“. С течение на годините популярността на канала расте и те пускат втори канал – Диема2. През есента на 2005 г. каналът е продаден на Apace Media – собственост на Камен Воденичаров. През 2007 г. телевизията променя името и логото си и става „телевизия Диема“. През месец март 2009 година компанията MTG придобива каналите на медията заедно с националната Нова телевизия.
Седалището на Диема е в София. Каналът се изпъчва по аналогов и цифров сигнал. На територията на Европа се разпространява по следните сателити: Astra 3B, Intelsat 12, Hellas Sat 2.Comments are closed.