NTV Spor

Официално лого на NTV SporNTV Spor Online

NTV Spor е най-известният спортен канал в съседна Турция. Каналът е собственост на медийната група Догуш. Каналът стартира на 17 март 2008 година. NTV Spor излъчва футболните срещи от испанската Ла лига, ФА Къп в Англия и срещите на националния отбор по футбол в Турция. По канала се излъчваха и баскетболните срещи от националната баскетболна асоциация – NBA, kогато медийната група Догуш притежаваше правата за излъчване. Освен футбол по специализирания канал се излъчват и срещите на националния отбор на Турция по баскетбол, срещите от Turkish Airlines Euroleague. Във волейбола излъчват плажната лига в страната.
NTV Spor през 2010 година започва да излъчва от честотите на музикалния канал Kral TV и по този начин става изключително популярен и се превръща в национален спортен канал. Каналът 25 юни 2011 г. започва да излъчва в HD качество и с формат на излъчване 16:9. В началото само някои спортни мероприятия се излъчват във високо качество. От 23 юли 2012 година излъчва по 24 часа в денонощието в HD качество.
Най-известните програми, които се излъчват по канала са: %100 Futbol, Spor Servisi, 90+, Futbol Aktüel, Spor Pazarı, Yenilsen de Yensen de.Comments are closed.