Ulusal Kanal

Официално лого на Ulusal Kanal  Ulusal Kanal Online

Ulusal Kanal е национална телевизия в Турция. Генералният директор на канала е Левент Кърджа. Каналът стартира през 1994 година като местна телевизия в квартала Кадъкьой в Истанбул. През месец Април 1995 г. получава лиценза за Истанбулска телевизия. Каналът получава и лиценза за разпространение по кабелна мрежа, но контролния орган на телевизиите в Турция не разрешава на канала да излъчва по кабелната мрежа на страната. Ulusal Kanal печели съдебните битки, но въпреки това не им е разрешено да излъчват. Новите съдебни дела продължават и в момента.
Каналът на 29.10.2000 г. започва да излъчва в целия Истанбул. От Февруари 2002 г. се излъчва по сателита Türksat 2A.
Ulusal Kanal е един от новинарските телевизионни канали в Турция. Каналът може да се гледа и в платформата на Tivibu и Teledünya. В момента централата на канала е в Бейоглу, Истанбул.
Ulusal Kanal е един от малкото канали в Турция, който излъчи протестите против разрушаването на парка Гези в площада Таксим в Истанбул. Покрай тези излъчвания каналът придоби изключителна популярност. Каналът е един от малкото канали в Турция, които обективно представят действителните събития.

 

Гледай на живо Ulusal KanalComments are closed.