Първи канал

Официално лого на руската национална телевизия Първи каналПърви канал на живо

„Първи канал“ националната руска телевизия, която обхваща 98 % от населението на Русия. По-голямата част от акциите (51%)на националната телевизията са на държавна собственост. Първи канал се излъчва в столицата Москва. Каналът е най-старият втори национален след петербургския Пети канал. Седалището на телевизията е в кулата Останкино в столицата на адрес ул. Академик Корольов №12.
„Първи канал“ води началото си от 1951 г. с тогавашното си наименование „Първа програма на централната телевизия на СССР“ и е най-старият масов канал в най-голямата държава в света. През 1991 г. централната телевизия е заменена от РГТРК „Останкино“ и така е основан „Първи канал на Останкино“, който съществува само 4 години до 1995 г. През 1995 г. се създава сегашния канал „Първи канал“ под името „Обществена руска телевизия“. Историческото име на канала е възстановено през 2002 г.
Основната новинарска емисия на канала е предаването „Време“. В „Първи канал“ се излъчват публицистични програми като „Чакай ме“, „В света на животните“, „Човек и закон“, „Клуб на пътешествениците“ и други.
Националната телевизия участва в заснемането и разпространението на най-доходоносните руски филми като „Нощен патрул“, „72 метра“, „Турски гамбит“, „Любов-моров 2“, „Дневен патрул“ и други.

Гледай на живо Първи канал.Comments are closed.