Скат

Официалното лого на СКАТСКАТ Online

СКАТ – телевизионният канал е основан през 1992 година в град Бургас. Собственост е на Данчо Хаджиев, Валери Симеонов и Петьо Георгиев. Управителят на Скат е Валери Симеонов. Седемнадесет години по-късно през 2009 година кабелните разпространители, които са членове на Асоциацията на българските кабелни оператори спират разпространението на канала. Скат от 2005 до 2009 година застават твърдо зад политическата партия Атака и ги подкрепят при всяко едно начинание. През 2009 г. телевизията оттегля подкрепата си към партията, защото Атака заявяват, че ще подкрепят партията на Герб на всяка цена, като по този начин не спазват основните си принципи. Основната причина за оттеглянето на подкрепата към Атака е, че тогавашният председател на общинският съвет в град Бургас подава оставка. Причината е, че Герб се съгласяват затова да бъде построен изповедален храм за мюслюманите в квартал Меден Рудник, а Атака са в коалиция с Герб и не възразяват затова.
След две години през месец май 2011 г. Скат учредяват собствена партия – Национален фронт са спасение на България в град Бургас. Тази партия по-късно на парламентарните избори в България през 2013 г. на косъм не влиза в парламента.
Някои от по-известните предавания, които се излъчват по Скат са следните: „Облаче ли бяло“, „Зя вярата българска“, „Здравословно“, „Директно“, „Да! Антимафия“, „Фронтално“, „Паралакс“ и други.

 

Гледай СКАТ на живо.

 Comments are closed.