Discovery Channel

Официално лого на Discovery ChannelГледай Discovery Channel Online

Discovery Channel е телевизионен канал, който се излъчва в целия свят. Каналът е собственост на Discovery Communications. По Discovery Channel се излъчват предимно научно-популярни и документални филми.
Каналът е основан на 17.06.1985 година от Джон Хендрикс в САЩ. Само три години след старта на телевизията каналът отчита над 32 милиона зрители. През следващите години каналът продължава да се развива успешно и започва да се разпространява и в други държави. В началото Discovery Channel се е излъчвал само по няколко часа на ден, а сега се излъчва през цялото денонощие и седем дена в седмицата. Излъчва се както през сателит, така и чрез кабелните мрежи.
Discovery Channel е част от международното дружество Discovery, коетo се предава чрез 12 различни телевизии. В Германия се излъчват пет от тях: Animal Planet, Discovery History, Discovery HD, Discovery Channel, Discovery World и DMAX.
Discovery Channel се излъчва в над 155 държави на 33 езика в целия свят. Тази година се очаква да стартира най-новият канал на Discovery – Discovery Turbo.

Гледай на живо Discovery Channel.Comments are closed.