Euronews

Официално лого на новинарския канал Euronews Гледай Euronews Online

Euronews е европейски новинарски канал, който излъчва на много езици. Каналът стартира през 1993 година в град Лион. Излъчват се новинарски емисии с новини от Европа и света. Каналът излъчва на 10 езика. Euronews се излъчва в 151 държави и достига до 330 милиона зрители, от които 179 милиона са европейци, които гледат канала по сателит и по кабелна мрежа. От гледна точка на аудиторията Euronews е най-гледаната телевизия в Стария континент.
Новините, които се излъчват по Euronews са предимно от новинарските агенции, които са свързани с Европейския съюз. Новините свързани с Европейския съюз се излъчват със съдействието на европейската комисия. Каналът всяка година получава субсидия в размер на 5 млн. евро от Европейския съюз.
По Euronews европейските и световните новини се излъчват с по 30 минути разлика. Освен новините се излъчват новини свързани с борсите, с водещите европейски вестници, финансови и спортни новини, новини за изкуство и култура. Новините на живо се излъчват като „breaking news“. Някои новини по Euronews се излъчват като „No Comment“, т.е само с картини, без водещ и звук.

Гледай на живо Euronews.Comments are closed.