Viasat Nature

Официално лого на Viasat NatureViasat Nature Online

Viasat Nature е норвежки платен телевизионен канал, който е собственост на Modern Times Group, в България Нова броудкастинг груп. Каналът излъчва документални филми предимно за природата. Viasat Nature придобити материали от доставчици като ORF, ITV Global, TWI и BBC. Почитателите на канала могат да гледат наградени документални филми за дивия свят, животните и природата.
Viasat Nature у нас се предлага като в платения пакет на каналите на Modern Times Group, заедно с каналите Viasat Explorer, TV 1000 Balkans и Viasat History.
Каналът стартира през 1994 година с името TV6 и в началото е насочен към женската аудитория. Четири години след това през 1998 г. се преобразува в платен телевизионен канал, който излъчва научно-популярни и документални филми за природата. През 2002 г. е преименуван на Viasat Nature.
У нас каналът се излъчва по 24 часа в денонощието. Излъчва се програмата на канала, която се излъчва в 25 страни в Централна и Източна Европа с превод. Стартът му в България е на 05.05.2010 г. Седалището на канала е в Лондон, Великобритания.

Гледай на живо Viasat Nature.Comments are closed.